1139.jpg

Šta nam zvezde govore ? 
Astrologija
Horoskop

Šta naša astrološka karta govori o nama i kakav je položaj planeta u momentu našeg rođenja i šta takva slika u sunčevom sistemu znači u važnim životnim situacijama i odlukama ?Kada nam ide sve nas podržava i ne mislimo na prepreke, ali uspešni upravo znaju šta da izbegnu i gde baš da "zapnu" !Nešto treba , ali ne sada, a nešto nije nikako dobro.Nešto bi baš trebalo i baš danas!Mogućnosti je mnogo, ali prilika malo!7 segmenata našeg života treba biti otvoreno, ne podjednako uspešno u isto vreme, ali postojeće!Dobrom "poslu" predhodi dobar plan i poslušaj uspešne -uvrsti astoprognoze u svoja dela!
Zakaži konsultaciju!
ivanamalenko@yahoo.com

MART

Uran, planeta više sile, sredinom maja prošle godine je posle 84 godine ušla je u Bika na 6 meseci, ali 6.3.2019 god. u Biku ostaje 7 godina, zbog čega će predstavnici ovog znaka najviše osetiti njegov uticaj, ali isto tako i Lavovi, Škorpije i Vodolije. To se, pre svega, odnosi na rođene u prvoj i trećoj dekadi znaka, budući da Uran obrazuje konjunkciju sa njihovim Suncem, zbog čega ove znakove očekuje mogućnost iznenadne selidbe, promene mesta boravka, prebivališta, promena posla ili radnog mesta, iznenadna putovanja zbog dužeg ili kraćeg boravka u inostranstvu. 
Uran u Biku je kad shvatimo da nam se nešto ne dopada, a da nam se nešto drugo dopada ii demo ka tome. Ovo su promene prijatelja, promene grupa ljudi, ulazak novih stvari u naš život. Ovo su nagle dijete, hrono ishrana, brzo mršavljenje, instant vitamini, svaka krema protiv bora, svaki karmin koji se brzo stavlja i dugo traje, ali brzo i dosadi. Ovo su venčanja koja se brzo odrade, pa se tako isto brzo raskinu odnosi. Ovi su zaljubljivanja uz verovanje da je to to. Možda nije, treba vreme da pokaže šta je šta. 
Najviše promena ćete osetiti na polju koje vam je u znaku bika,tj kuća u natalnoj karti. 
Pojedinačno, Uran u Biku najviše će uticati na ovaj znak kojem će doneti nestrpljivost, prodornost, želju za promenom na ličnom nivou. 
Blizanci mogu otkriti puno tajni ali i posvetiti se nečem što je za njih do sada bilo nepoznato. Period može doneti i pojačanu brigu o zdravlju i lošije snove. 
Rakovi mogu da očekuju promene kroz prijatelje. Prekide nekih kontakata i stvaranje novih prijateljstava. 
Lavovima će Uran biti u 10 polju što može da donese promene na poslu u vidu otkaza do prelaska na neko novo radno mesto. 
Device će želeti da usavršavaju svoje znanje i šire vidike kroz kontakte sa strancima ili putovanja u inostranstvo. 
Vagama će Uran biti u 8 polju što može doneti veće finansijske promene, uzimanje kredita i pozajmica ili neplanske trudnoće ako ste dama. 
Škorpije tranzit Urana dočekuju u 7 polju što može doneti promene u partnerskom životu. Takođe, neki od vas mogu na pravni način pokušati da reše svoje dileme. 
Strelčevi mogu da očekuju poslovne promene, nove kolege ili preseljenja svoje firme na neku novu lokaciju. Noviteti kroz posao. 
Jarčevi će žudeti za jednom vrstom emotivne slobode zbog čega mogu donositi rukovođeni srcem a ne inteligencijom. Moguće su nove ljubavi, raskidi ili neplanirano potomstvo. 
Vodolije bi trebale da se posvete domu i porodici. U samom domu su moguća preseljenja.
Ribe će postati komunikativnije nego obično a neke se mogu otisnuti u svet spisateljstva. 
Ovnove očekuju finansijske promene i drugačije svest prema materijalnim vrednostima.

Ovan 21.03. – 20.04. 
Vladajuća planeta Ovna je Mars zbog koga su osobe rođene u tom znaku vrlo aktivne i više vole biti vođe nego slušati tuđe naredbe. Ovna ćete prepoznati po mladolikom izgledu, jer je njihov pristup životu u celini optimističan i mladalački. Pripadnici ovog znaka imaju izraženi hod, jer se uvek drže uspravno i odlučno koračaju, a posebno vole puno pričati i gestikulirati rukama. Ovnovi vode zdrav život, te su osobe koje ređe posećuju lekare, a posebno se trebaju paziti gripa i visoke temperature. Zbog uticaja Marsa Ovnovi su impulzivni i ćudljivi, te obožavaju brzinu, što ih čini najčešćim učesnicima u automobilskim nesrećama u odnosu na druge znakove. Imaju jako izražene organizacijske veštine i vrlo su odlučni, samouvereni i entuzijastični, no nažalost ne mogu se pohvaliti naročitim uspehom u vođenju poslovnih pregovora ili održavanju saradnje. U ljubavnoj vezi Ovnovima je najvažnije poverenje, te će raskinuti s partnerom koji ga stalno proverava, laže ili ako primeti da je partner ravnodušan. Ovnovi su na glasu kao znak koji je najviše seksualno isfrustriran – mogu celi dan razmišljati samo o tome. Znakovi s kojima je Ovan kompatibilan su Blizanac, Vodolija, Lav i Strelac. 
Bik 21.04. – 21.05. 
Vladajuća planeta Bika je Venera koja je planeta ljubavi i kreativnosti. Smatra se da su ljudi rođeni pod ovim znakom praktični, te su jedni od najpouzdanijih osoba. Bika ćete prepoznati po tome što je uvek miran i tih, no ne dajte da vas to zavara – Bikovi su iznutra živa vatra. U principu imaju malo problema s drugim ljudima, jer je u njihovoj prirodi da pomažu drugima i oni su osobe na koje se može računati. Veliki su ljubitelji životinja. Snažni Bikovi imaju po pravilu jak imunitet, no njihov način života može uzrokovati probleme sa šećerom ili holesterolom. Budući da su mirni po prirodi trebali bi se što više baviti sportom kako ne bi imali problema s cirkulacijom, težinom i bolovima u leđima ili nogama. Bikovi obično imaju poteškoća u zarađivanju novca, ali su jako odgovorni i imaju čvrstu radnu etiku što ih čini idealnim zaposlenicima. Obično su šefovi miljenici, a na radno mesto dolaze prvi da se u miru pripreme za radni dan. Ozbiljni su i pošteni, te se mogu držati za reč, no ne vole da im se govori da nisu u pravu i često su jako tvrdoglavi. Osoba rođena u ovom znaku je prema svojim najbližima pažljiva, ali nije u stanju da nekome potpuno veruje. Bikovi se boje da će biti prevareni i jako teško zaboravljaju kada ih neko blizak povredi. Znakovi s kojima je Bik kompatibilan su Rak, Devica, Ribe i Jarac. 
Blizanci 22.05. – 21.06. 
Vladajuća planeta Blizanaca je Merkur koji je poznat kao nestalan, prevrtljiv, neutralan i dvojan. Osobe rođene u ovom znaku ćete prepoznati po podočnjacima budući da oni ne znaju šta san znači i za njih je spavanje gubljenje vremena. Blizanci su vrlo intuitivna bića koja se ne boje promena, pravedmi su, analitični, pametni i zabavni. Njih vodi razum, a ne emocije. Iako se bave sportom Blizanci često posećuju doktore – najčešće psihologa i psihijatra koji su specijalizovani za lečenje fobija izazvanih vatrom, visinom ili zatvorenim prostorom. Blizanci posebno trebaju paziti i na svoja pluća budući da su skloni različitim plućnim bolestima i alergijama. Zbog želje za stalnim promenama, Blizanci jako često menjaju radno mesto. Pronalazak novog posla im ne pada teško budući da se može prilagoditi svim ljudima i situacijama te su sigurni u svoj talenat i svoje sposobnosti. Negativna strana tih promena je što ne završavaju posao do kraja i teško se mogu koncentrisati na jedan posao. Ljubavne partnere Blizanci osvajaju šarmom, elokventnošću i smislom za humor, što ne iznenađuje budući da su proglašeni najzabavnijim znakom. U vezama im je najveći problem što ne drže obećanja i stvaraju površne odnose te su najčešće vrlo sebični. Jako su nesigurni i osetljivi te se najčešće osećaju neshvaćeno. Znakovi s kojima su Blizanci kompatibilan su Lav, Ovan, Vodolija i Vaga. 
Rak 22.06. – 23.07. 
Vladajuća planeta Raka je Mesec koji je zaslužan za veliku osećajnost ovog znaka. Osoba rođena u ovom znaku savršeno može razumeti druge i može dati najbolje savete. Rak nikada neće nekoga namerno povrediti, a prvi utisak koji ćete steći o njemu je da je nežan i ljubazan. Situacije po kojima ćete prepoznati raka su: dramatiziranje oko sitnica, mobilni telefon koji je uvijek u ruci te su često okruženi decom.Zdravlje Rakova je kao i njihova ćud – osetljivo. Njegove emocije utiču na stalne promene raspoloženja i često se osobe rođene u ovom znaku mogu osećati neshvaćeno što dovodi do nervoze i stalnih problema s probavom. Kako bi se rešili nervoze Rakovi bi trebali što češće meditirati i piti lekovite čajeve koji imaju učinak smirenja. U poslu se vode svojom izvanrednom intuicijom i uređenim oprezom, a njihova najveća veština je strpljenje. Znaju iskoristiti trenutak i vole se koncentrisati na jednu stvar. Izbegavaju držati govore ili se izlagati u javnosti, jer se boje kritike i što će drugi misliti o njima, pa ih najčešće možemo videti kao negovatelje, učitelje i u uslužnim zanimanjima. Rakovi sanjaju o velikoj ljubavi, a u vezi su odani, emotivni, miroljubivi i stidljivi. Porodični život im je jako važan i drže do tradicije. Prilagođavaju se drugoj osobi, a ako dođe do prekida to im jako teško pada i njihov oporavak dugo traje. Znakovi sa kojima je Rak kompatibilan su Škorpion, Ribe, Bik i Devica. 
Lav 24.07. – 22.08. 
Vladajuća planeta Lava je Sunce koje predstavlja ambiciju, ponos, iskrenost i ljubaznost. Lavove krasi bujna kosa, lep ten i okruglo lice. Uživaju biti u centru pažnje, a poznati su i po svojoj aroganciji. Lavovi paze na svoje zdravlje, najčešće idu u teretanu i bave se sportom. Često je to zbog toga što žele izgledati lepo i atraktivno budući da vole pažnju, ali i zbog činjenice da su veliki gurmani i da pate za slatkim stvarima. Ipak posebnu pažnju moraju usmeriti na svoje srce, jer njihov užurbani i hedonistički način života može uzrokovati različite poteškoće. Budući da izrazito samouvereni, lavovi nemaju tremu pred ispit ili u situacijama kada moraju nastupiti pred većim brojem ljudi. Ove kreativne osobe jako su strastvene u vezi onoga što rade, pa nije iznenađujuće da su zaposleni na visokim i čelnim pozicijama. Velika mana im je što stalno očekuju neku pohvalu za njihov rad. Osobe rođene u ovom znaku su jako plemenite i obožavaju se družiti. Oni vole raditi lepe stvari za druge ljude, a zanimljivo je da to čine nesvesno. Odlični su domaćini svojim gostima i imaju veliki krug prijatelja i poznanika. Svog partnera uvek će ponosno pokazivati, a lavovi slove za najbolje ljubavnike. Nažalost oni su ujedno i znak koji najviše pati zbog seksualnih problema (razlog tome je njihova taština). Znakovi s kojima je Lav kompatibilan su Ovan, Blizanac, Strelac i Vaga. 
Devica 23.08. – 22.09. 
Vladajuća planeta Device je Merkur, a osobe rođene u ovom znaku imaju jako dobro razvijene komunikacijske sposobnosti. Device su poznate po tome da su jako kritične, kako prema sebi, tako i prema ljudima koji ih okružuju. Često su zabrinute i stvari shvataju previše ozbiljno. Obožavaju kada je sve dobro organizovano i vole čistiti. Device su zaokupljene zdravljem i prehranom, a zdravlje im je toliko važno da postaju opterećeni zdravim životom i daju naznake hipohondara. Zdravstveni problemi devica vezani su za njihov probavni sistem – obično su to problemi sa želucem.U poslu su Device dobro organizovane, veliki su perfekcionisti, praktične su i ne plaše se napornog rada. Znaju šta žele, a svoje obaveze izvršavaju konkretno i u zadanom vremenskom roku. Njihova najveća mana je što su netaktične, a ponekad i bezosećajne i hladne. Takođe na glasu su kao škrtice kada je novac u pitanju. Pre nego što se upuste u ljubavne odnose, Device prvo sve moraju dobro izanalizirati. No kada napokon pronađu osobu koja im odgovara, one postaju odane i pouzdane. Partnere osvajaju svojim smislom za humor, a od njega traže financijsku sigurnost. Strogi su roditelji i vole kontrolisati celu svoju porodicu. Devici najbolje odgovaraju Bik, Jarac, Škorpion i Rak. 
Vaga 23.09. – 22.10. 
Vladajuća planeta Vage je Venera zbog čega su vage osobe koje vole lepe stvari. Osobe rođene u ovom znaku su diplomate, izbegavaju sukobe i jako su nežni. Na glasu su kao jedan od najlepših znakova, a šarmom osvajaju sve u svojoj okolini. Imati Vagu za prijatelja je stvarno prednost: vole slušati druge i davati im dobre savete. Vage vole paziti na svoj izgled, no sklone su preterivanju kada je reč o njihovom telu. Njihovi zdravstveni problemi najčešće su vezani za bolesti kože, alergije ili uz poremećaje ishrane (anoreksija, bulimija,..)U poslovnom svetu Vage imaju tendenciju da budu timski igrači, vole pravdu i jednakost. Jako su taktične i pametne, a najviše od svega ne vole nepravdu. Međutim ove osobe znaju biti jako neiskrene i često lažu. Ako se krenete raspravljati o nečemu što je Vagi važno, budite sigurni da ona neće popustiti dok vas ne uveri u svoje mišljenje. Vage su partneri na koje ćete se najviše moći osloniti, jer su izuzetno pouzdane. Svom partneru su lojalne, privržene, a i sklone su romantičnim gestovima. Ljubav im je najvažnija komponenta u životu, jer bez ljubavi ne znaju funkcionisati. To je i jedan od razloga zašto vage često ulaze u loše veze s ljudima koji im ne odgovaraju. One se boje samoće, a sebe ostvaruju tek kada pronađu svoju bolju polovinu. Vaga se najbolje slaže s Blizancima, Vodolijom, Strelcem i Lavom. 
Škorpion 23.10. – 22.11. 
Vladajuće planete Škorpiona su Mars i Pluton koji predstavljaju obnovu i moć, a Škorpionima daju posebnu snagu i hrabrost za prevazilaženje životnih problema. Škorpioni su zaštitnički raspoloženi, lojalni, hrabri, ali i tajanstveni. Smatraju se najboljim ljubavnicima zbog šarma, magnetizma i strasti. S njima je uvijek vrlo zabavno, vole se šaliti i stalno imaju neke duhovite dosetke. Škorpiona ćete prepoznati po brojnim tetovažama koje krase njihovo telo, a najčešće su i snažnije mišićne građe. Brzo se oporavljaju od bolesti, ali su skloni upalama koje prati temperatura i jaka bol. Kod zdravstvenih problema okreću se alternativnim oblicima lečenja, a najviše problema imaju s venama i virusnim upalama. Škorpioni su izvrsni u poslovima koji zahtevaju reorganizaciju ili traženje nekih novih poslovnih rešenja. Izrazito su marljivi, uporni i dobro se snalaze u nepredvidivim situacijama. Imaju izraženu intuiciju i potrebu da budu bolji od drugih. Osobe rođene u ovom znaku najlakše se oporavljaju od padova i trauma, a problemi im ulivaju dodatnu snagu. No s njima treba oprezno, jer često imaju ispade bijesa. Njihova strastvenost najviše dolazi do izražaja u ljubavnom životu. U početku veze jako su sumnjičavi prema svom partneru – ljubomorni su i imaju potrebu sve proveravati. Prevaru neće oprostiti, ali ako i pređu preko nje, prebacivaće vam to do kraja života. Kada Škorpion nekome da svoje poverenje, on postaje najbolji partner i potrudi će se da svog partnera usreći. Inicirat će prekid kada u vezi dođe do izostanka seksualne privlačnosti, a od partnera će uvek tražiti da mu dokazuje da mu je on jedini i nezamenjiv. Škorpionu odgovaraju Rak, Ribe, Devica i Jarac. 
Strelac 23.11. – 21.12. 
Vladajuća planeta Strelca je Jupiter zbog čega su osobe rođene u ovom znaku preterano entuzijastične, znatiželjne i imaju odličan smisao za humor. Stelac voli svoju slobodu, avanturista je i ne voli suzdržanost ili čekanje. On je jaka ličnost, ali je i pomalo nezreo. Strelčevi nisu podmukli ili površni, a o drugima uvek imaju barem pristojno mišljenje. Strelac obožava sport, no njegov avanturistički duh neretko ga zna odvesti u prekomerno uživanje alkohola i hrane, što posebno šteti organima koji su im slaba tačka (žuč i jetra). Recept za dug i zdrav život mu je puno svakodnevne vežbe i izbegavanje teške hrane, gaziranih pića i cigareta. Optimistični Strelčevi su snalažljivi u postavljanju pitanja i vole tražiti dodatne informacije, a svaku ideju mogu realizirati. Ipak zbog njihove nestrpljive naravi strelčevi često prekidaju svoje sagovornike i odaju utisak nediscipline. U ljubavi,izbirljiv i pomalo naivan Strelac uvek traži idealnog partnera. Njegov partner nije samo njegov ljubavnik, već treba biti i prijatelj i oslonac. Kada pronađe svog savršenog para Strelac postaje brižan i romantičan i zna kako usrećiti svoju voljenu osobu. Voli svoju slobodu, a najveća mana mu je što je sklon prevarama. Znak koji obavezno treba izbegavati je Blizanac, jer brak između ova dva znaka najčešće završava na sudu, a najbolje se slaže s Lavom, Vodolijom, Ovnom i Vagom. 
Jarac 22.12. – 19.01. 
Vladajuća planeta Jarca je Saturn koji predstavlja „odgovorui“ planetu, a Jarac je iz tog razloga najodgovorniji znak koji ima urođen osećaj zrelosti i discipline. Pojedinci rođeni u ovom znaku smatraju se tvrdoglavima i nepopustljivima, a najviše su orijentisani na svoju porodicu. Odgovorni Jarac uvijek pazi na svoje zdravlje, a fizički izgled mu je jako bitan. Hrabar je u posjetima doktoru jer je svjestan da može stojećki sve izdržati kako bi prevladao neki zdravstveni problem. Najviše problema imaju s reumom i artritisom. S godinama postaju čvršći i otporniji, a kako bi si produžili život često meditiraju i rade na svom samopouzdanju. Jarac u poslu ima izvanrednu samokontrolu, jako je praktičan, ali i hladan prema drugima. Oni sami za sebe misle da su jako ozbiljni, stabilni, strpljivi, te sistematični. Svoje dužnosti i obaveze shvataju jako odgovorno. Ambiciozni su i tačno znaju šta žele. Obično su odlični poslovni ljudi, ali su jako kritični prema svojim kolegama koje gledaju s visine i ponašaju se prema njima kao šefovi. Nakon Raka, Jarac je najverniji znak, no teško veruje drugima. Iz tog razloga osobe rođene u ovom znaku će biti spremnije ući u neki površni odnos nego što će naći osobu za stabilnu vezu. Kada Jarac nađe pravog partnera, on postaje tradicionalan i jako puno truda ulaže u taj odnos i postaje idealan partner. Teško mu je otkriti svoje prave osećaje, jer je u strahu da će biti ismejan ili odbačen, a te osjećaje najčešće prikriva svojim dobrim smislom za humor. Jarac se najbolje slaže s Devicom, Bikom, Škorpionom i Ribama. 
Vodolija 20.01. – 20.02. 
Vodolijina vladajuća planeta je Uran, koji je zaslužan za plahu narav Vodolije, ali takođe izaziva agresivnost u ovom znaku. Vodolije mogu predosetiti neke stvari i jako su sposobne za dugoročno planiranje, a na glasu su kao najtolerantniji znak. Drugi ih smatraju neosetljivima i hladnima, jer nemaju dar za izražavanje emocija ili za kompromise. Osobe rođene u ovom znaku veliki su humanitarci i uvek su spremni pomoći drugima, a pitanja o čovečanstvu iskreno ih zanimaju. Vodolije su otporne na promene vremena i klime i lagano se mogu navići na neobične principe života i vremenske razlike. Zbog svoje naravi spreman je svašta isprobavati, pa čak i ako će imati neke zdravstvene posledice od toga. Skloni su nezdravom načinu života, malo spavaju i nepravilno se hrane, što dovodi do problema s cirkulacijom. U poslu su najtolerantnije osobe, poštuju tuđa mišljenja i iskreno se zanimaju za mišljenja drugih. Najbolje funkcionišu sami, individualno, a i sami su skeptični prema timskom radu, jer vole posao završiti na svoj način. Originalni su i jako im je bitno da uvek imaju najnoviju tehniku koja im može pomoći u njihovom poslu. Mana im je što su sanjari i vole praviti planove, ali ih nikada ne sprovedu do kraja. Vodolije su jako komplkovane u odnosima i vezama. Iako se na prvi pogled čine jako otvoreni i spremni da podele osećaje, oni su zapravo jako zatvorene osobe i njihovi partneri imaju osećaj da oni nose masku iza koje se skrivaju. Ono što drugim znakovima smeta kod Vodolija je to što oni zahtevaju toleranciju i slobodu. Ne žele da im partner ima ljubomorne ispade i žele imati bogat društveni život. Ipak oni samo čeznu za sigurnošću i osobe su kojima varanje neće pasti na pamet. Vodolija se najbolje slaže s Vagom, Blizancem, Strelcem i Ovnom. 
Ribe 21.02. – 20.03. 
Vladajuća planeta Ribe je Neptun koji se povezuje sa muzikom tako da rođeni u ovom znaku u vrlo ranom dobu u životu otkrivaju svoj talent ili ljubav prema muzici. Ovim znakom takođe vlada i Jupiter zbog čega su Ribe saosećajne, verne, mudre, ali i neodlučne te su najosjetljivije od svih znakova. Zbog svoje osećajnosti osobe rođene u znaku Ribe često su psihički nestabilne i pate od depresije i poremećaja vezanih za san i spavanje. Takođersu sklone alkoholu i drogama. Za njihovo zdravlje je bitno da povremeno plivaju, da se masiraju eteričnim i lekovitim uljima, da piju prirodne čajeve, te da meditiraju. Ribe imaju jako puno sreće na poslovnom polju, uspeh u karijeri često je izazvan spletom okolnosti, a ne radom i trudom. Ambiciozne su samo u vezi poslova koji im predstavljaju užitak, a ako rade nešto što ih ne zanima njihovi će rezultati biti slabi. Najbolje se snalaze u poslovima vezanim za muziku i slikarstvo zato što su maštovite i kreativne. Ribe su znak koji se najčešće zaljubi na prvi pogled. Ove osobe su romantičari, ne mogu živeti bez ljubavi, a od partnera očekuju da će im pružiti jako puno ljubavi i pažnje. Sklone su da svoje partnere popravljaju i neretko imaju osećaj da puno više daju u vezi nego što dobijaju zbog čega se onda osećaju nesretno. Ipak kada su s pravom osobom, Ribe su uvek tu za svog partnera i pružaju im bezuslovnu ljubav i podršku. Ribe se najbolje slažu sa Škorpijom, Rakom, Jarcem i Bikom. 
 

Powered by WebExpress