1139.jpg

Šta nam zvezde govore ? 
Astrologija
Horoskop

Prvo deo astronomije, a odavno već , od kada ih je u 16.veku Nikola Kopernik odvojio, samostalna astrologija nauka o položaju i kretanju nebeskih tela, posmatrano sa Zemlje.Položaj planeta u određenom trenutku povezujemo i tumačimo sa određenim osobinama individue i njenom intereakcijom sa društvom. Tumačimo položaj planeta i događaje.Kolevka Astrologije je Bliski istok.Astrologija je bila cenjena u mnogim civilizacijama. 


Naša astrološka karta govori o nama i kakav je položaj planeta u momentu našeg rođenja i šta takva slika u sunčevom sistemu znači u važnim životnim situacijama i odlukama ?Kada nam ide sve nas podržava i ne mislimo na prepreke, ali uspešni upravo znaju šta da izbegnu i gde baš da "zapnu" !
Nešto treba , ali ne sada, a nešto nije nikako dobro.Nešto bi baš trebalo i baš danas!Mogućnosti je mnogo, ali prilika malo!7 segmenata našeg života treba biti otvoreno, ne podjednako uspešno u isto vreme, ali postojeće!Dobrom "poslu" predhodi dobar plan i poslušaj uspešne -uvrsti astoprognoze u svoja dela!
Zakaži konsultaciju kod ozbiljne Vile i zajedno sa njom reši probleme na najbolji način ili iskoristi sebe i svoj potencijal na jedini moguči način.

ivanamalenko@yahoo.com

https://www.youtube.com/watch?v=ExoXIGVVFzk

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FEBRUAR

3. februara Merkur ulazi u znak Riba, što će prouzrokovati određene promene, prvenstveno na polju komunikacije i interesovanja... 
Kako je Merkur planeta koja vlada logikom, činjenicama (Blizanci i Devica su znaci gde mu je dom, a odličan je u Vodoliji), a Ribe su znak intuicije, mašte, kreativnosti (Merkur je u ovom znaku debilitiran, što znači da mu ovde nije mesto). 
Sigurno  je da će sporazumevanje u narednom periodu biti na ispitu, a interesovanja neće biti praktična, u osnovi, iako je jedan od vladara ovog Merkura u znaku Jarca, pa ipak daje dozu ozbiljnosti i prizemljenos. 
Intuicija su Ribe, pa je savet da se tokom ovog perioda vodite upravo time, unutrašnjim glasom koji vam govori da nije sve onako kako izgleda i kako vam se plasira. 
 Ovo je period u kojem će vladati ćutanje. Komunikacija ćutanjem, jer su Ribe tišina. A vrlo često je i ćutanje odgovor, signal. 
Želja za povlačenjem je naglašena tako da se nemojte iznenaditi ako sada neke relacije zamru. Vi ćete brinuti oko toga, pitati se zašto, misao=Merkur, Ribe=briga, a zapravo osnova za brigu neće biti. 
Platni promet može predstavljati problem i pripazite da ne izgubite novac. Čuvajte se sumnjivih ulaganja... 
Ipak, za nešto je ovaj Merkur odličan. Za sve one koji se bave kreativnim poslom, muzikom, pisanjem (bilo koja vrsta pisanja),. Merkur u Ribama sada daje šansu da se razvijete na ovim poljima.... Mnogi će razmišljati o svom talentu kojem će sada želeti da se posvete.
Ovo je takođe i prvi, od tri retrogradna Merkura u 2020.godini i retrogradnost kreće od 17.2.i traje do 10.3. Znate šta to znači: ništa novo, samo staro na dnevni red, ali o tome kada za to dođe vreme. 
Merkur je u Ribama od 3.2.-11.4. Na kratko će se vratiti u znak Vodolije (između 4.i16. marta) kada će se saznati neke stare istine.  

Ovan 
Dragi Ovnovi zastupate svoje stavove I neodustajete, bez obzira na to kako se to odražava na okolinu I međuljudsk odnos. Sedmog februara, Venera ulazi u vaš znak I omogućava da postignete ciljeve koje već neko vreme priželjkujete. Šesnaestog februara Mars ulazi u vaše deseto polje pa je pozicija na prvom mestu. Ukoliko ste u vezi ili u braku, pred vama je period mira, posebno u prve dve nedelje meseca. Ako ste slobodni,moguća promena emotivnog statusa. Povišen šećer. 


Bik 
Dragi Bikovi, pozicija I status su vam na prvom mestu, posebno tokom prve tri nedelje meseca. Moguće unapređenje. Rešavate pozajmice. Distanciraćete se od voljene osobe, a moguća je I avantura sa nekim trećim. Slobodnim Bikovima, ovo će biti mesec u bogatih socijalnih dešavanja, a povoljan aspekt planeta u zemljanim znacima u vašem prirodnom devetom polju može doneti sudbinsku osobu u vaš život. Čuvajte ste povreda. 


Blizanci 
Dragi Blizanci, izbegavajte provokacije I nemojte biti inicijator istih jer vam ne idu u korist. Moguć prekid radnog odnosa, nakon dužeg razmišljanja. Ako ste zauzeti, mogući sukobi sa partnerom koje možete izbeći ukoliko se kontrolišete. ako ste slobodni, dve osobe se interesuju za vas. Sam početak veze može započeti sukobom. Zdravlje je stabilno. 


Rak 
Dragi Rakovi, prve nedelje meseca su rezervisane isključivo za polje posla, to jest napore koje ćete u isti ulagati. Od sredine meseca su mogući prekidi ugovora kao I potpisivanje nekih već dogovorenih papira. Ukoliko ste zauzeti, u relativno dobrom ste odnosu sa parntrom, ali od druge polovine meseca se situacija menja kada će se dešavati rasprave. Ako ste slobodni, na pragu ste strastvene veze tokom druge polovine meseca. Povrede I oticanje usled vode u organizmu. 


Lav 
Dragi Lavovi, druga polovina meseca je značajno dinamičnija kada je posao u pitanju. Koliko god se trudili, sukobe sa saradnicima ćete teško moći izbeći. S druge strane, na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, gledajte da se usmerite na zajedničk aktivnosti koje će vam pomoći da učvrstite relaciju. Slobodni pripadnici vašeg znaka su vrlo aktivni što će prvivući jednu sportski orijentisani osobu. Posetite stomatologa. 


Devica 
Drage Device, pred vama je mesec u kojem ćete se potpuno fokusirati na posao. istaknućete se na radnom mestu, moguće je unapređenje, ali I zaposlenje, ukoliko ste u potrazi za poslom. Ako ste u vezi ili u braku, neophodno je da se bolje organizujete da biste imali dovoljno vremena za voljenu osobu. U suprotnom, stare razlike vam se ponovo mogu desiti. Ako ste još uvek slobodni, moguć kontakt sa nekadašnjim partnerom, a ujedno pojava nove osobe. Osetljiva koža. 


Vaga 
Drage Vage, koliko god se trudili da se maksimalno posvetite karijeri, ipak ćete se najviše baviti porodicom, međuljudskim odnosima sa rođacima, ali vas očekuje I napet odnos sa njima. Neki pripadnici vašeg znaka će se preseliti ili bar to planirati. Zauzete Vage pokušavaju zadržati harmoniju u partnerstvu I biće im potreban veliki napor. Ako ste slobodni, zainteresovaće vas jedna ambiciozna osoba koja će odgovoriti flertom. Moguće povrede. 


Škorpija 
Drage Škorpije, pred vama je mesec u kojem ćete se posvetiti finansijama, troškovima prevnstveno u smislu da ćete pokušati da ih srežete. Zadovoljni ste prihodima. Od druge polovine meseca ste energičniji I spremniji za rad. Ako ste u vezi Ili u braku, u dobrom ste odnosu sa voljenom osobom, ali vam neophodan prostor. Slobodni pripadnici vašeg znaka se, kontakt sa nekadašnjom ljubavi. Oprezno u saobraćaju. 


Strelac 
Dragi Strelčevi, I dalje ste veoma energični I spremni za akciju, mada će vam biti potrebno dosta koncentracije da biste uspešno završili ono što započnete. Druga polovina meseca vam donosi prihode I to će vam biti veoma važan period za zaradu. Zauzeti pripadnici vašeg znaka ulaz u mirniji period kada je partnerstvo u pitanju. Strasti se smiruju. Ukoliko ste slobodni, od vas zavisi da li ćete promeniti emotivni status ili ne. što se tiče zdravlja, prva polovina meseca donosi potencijalne povrede. 


Jarac 
Dragi Jarčevi, nervozni ste I premoreni, što će potrajati tokom prve dve nedelje februara, da bi nakon toga vratili energiju I vreme je za mini revoluciju na svim poljima. Jasno ćete postaviti ciljeve I odstraniti sve što vam predstavlja teret. Vrlo ste komunikativni. Ukoliko ste zauzeti, na red stižu zapostavljene teme. To će vas frustrirati, moguće svađe. Slobodni Jarčevi su se namerili na promenu svog emotivnog statusa. Veliki broj će u tome uspeti. Osetljiva kolena. 


Vodolija 
Drage Vodolije, ukoliko ste do sada imali ograničenja u realizaciji planova, sada će to da se promeni. Prva polovina meseca donosi prilike koje ćete najverovatnije iskoristiti. Oprezno sa prijateljima jer su mogući sukobi. Od šesnaestog februara se povlačite u sebe I bićete nešto nervozniji nego inače, što će uticati na vašu produktivnost. Ako ste u vezi ili u braku, potrebna vam je pažnja suprotne strane ali ćete, takođe, biti posvećeni isključivo sebi. Slobodne Vodolije su društvene I samim tim povećavaju šanse za novu ljubav. Zdravlje je dobro. 


Ribe 
Drage Ribe, planeta komunikacije je u vašem polju ličnosti I samim tim ćete biti otvoreniji nego inače. Mogući su novi dogovori ali ipak budite oprezni, zbog retrogradnog Merkura u vašem znaku od druge polovine meseca. Takođe, ovo je period informacija koje je neophodno proveriti. Ako ste zauzeti, partner vam je privržen I ovo je period u kojem možete popraviti ili unaprediti odnos. Slobodne Ribe se interesuju za dve osobe. Otežano disanje. Astrolog Helena Cupаć

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIPOVI ŽENA U NUMEROLOGIJI!

Broj dobijate tako što saberete odvojeno sve brojeve vašeg dana,datuma i godine rođenja.


 1 Ratnik 
Žena ratnik. Vi ste žena sa vatrom u srcu koja nikada neće odustati bez obzira koliko puta pokušavate da je udavite. Borite se i pobeđujete. Vi ste hrabra žena koja krši pravila. Pravila stvaraju starci u prašnjavim kostima koji su navikli da žive po starom poretku, koji nije pogodan za savremeni svet. Žena koja prati i pravi svoja pravila. Usuđuješ se da napraviš prvi korak u neistraženu teritoriju. Verujete svom izboru. Idete od mesta koje ne cenite, jer znate koliko vredite i koliko možete dobit, jer život ne znači uvijek biti u zoni udobnosti. Život je takođe rizik, avantura, zadovoljstvo. Verujete sebi 100% jer nikada ne izdajete sebe. Ne treba ti ohrabrenje ili zaštita. Vitez u sjajnom oklopu nije tvoja priča, ali ratnik je potreban kao prijatelj. Samo to nije spasilac, već saveznik, saučesnik, partner u ovoj igri nazvanoj život. Pokret je vama najvažniji. Ne plašite se svoje netaknute divljine, ne obuzdavajte se kada čujete muziku Univerzuma. Ne dozvoli da tvoj život miruje. 
 2 Empata 
Vi ste žena koja oseća sve: bilo koji zvuk, ukus, boju, aromu, raspoloženje, emocije. Osećate bol i radost drugih ljudi i to je težak teret. Ponekad ste skloni da se izgubite u okeanu svojih emocija. Oštro reagujete na nepravdu sveta i pokušavate da je popravite. Ne možete spasiti sve. I to je u redu. Ovo je stvarno normalno. Često ste toliko strastveni zbog brige drugih ljudi da ćete izgubiti svoj lični kurs. Naučite da podesite svoj mudri unutrašnji kompas kada primetite da nešto nije u redu. Čitate između redova i čujete ono što ostaje neizrečeno, vaš svijet je potpuno izgrađen na poverenju. Voliš da ležiš ispod zvezde i gledaš na mesec, tada se osećaš se potpuno.Ipak vam je potreban prijatelj pored vas, neko poseban, koji će poeliti vaša osećanja i misli. Volite sebe koliko volite ovaj svet! I znajte da je ovo obostrano. Ljubav koju daješ univerzumu će se sigurno vratiti tebi. 
 3 Zvezda 
Vi ste žena čiji je unutrašnji svet svetao i ogroman, i ne može se prilagoditi da odgovara okvirima uskogrudnog društva. Sijaj kao Sunce. Vaš glas nikada neće biti prigušen, bez obzira koliko puta drugi pokušavaju da vas ućutkaju. Tvoja pesma, tvoj glas je glas istine koji svet treba da čuje, i ti to znaš. Znate kako da vidite svet kao što su drugi već zaboravili kako. Vi inspirišete ljude da postanu bolji. Oni vas vole, jer samo vaše prisustvo u može da ulepša sve. Radujete se svuda! Slobodno i otvoreno izražavate svoje emocije, i to je vaš šarm. Ne plašite se neuspeha, jer je kreativnost putovanje, a ne destinacija! Vi ste žena koja odbija da oseti sramotu,jer čak i kada vas drugi kritikuju, prosuđuju i grde, znate da je reč o njima, a ne o vama. Na kraju krajeva, ako ono što govorite i činite čini da drugi drhte nervozno, to je njihov problem, njihov bol, a ne vaš. I ovaj negativ prolazi pored vas. 
 4 Stvaralac 
Vi ste žena koja živi umetnost, ona je u vašem telu i duši. Krećete se kroz život, sijate od kreativnosti i gledate duboko u osnove univerzuma. Ustajete sa Suncem da biste imali vremena da stvarate i odete u krevet kasnije od svih, sa sjajnim očima i osećajem dostignuća. Tvoj život je akcija. Vi znate da za stvaranje lepote potrebna vam je snaga i pokret. Zato neumorno idete do kraja i ostvarujete svoje ciljeve. Vi niste samo kreator, vi ste zanatlija i vaš zanat formira svet u kome svi živimo. Ne propuštate ni jedan detalj, volite da planirate sve do najsitnijeg detalja kako biste dobili maksimalan rezultat. Ljudi vam veruju. Vi menjate svet unutar sistema, ali ga ne uništavate. Vi ste žena koja se uzda u svoj put i ne plaši se prepreka. Žena koja se plaši toka, ali još uvijek u njega utone. Zato što u srcu znate da ne možete dva puta ući u istu vodu. Vi se borite da raširite krila dok drugi žele da ih sakrijete. Ali želimo da znate: dozvoljeno vam je da se krećete, rastete i menjate ovaj svet na bolje! 
 5 Istraživač 
Vi ste divlja žena koja žudi uvek za više. Ne plašite se promena. Osećate se najživlje kada stojite na ivici, na ivici transformacione litice, gde je skakanje jedina opcija. Zato što vas put koji vode mnogi drugi neće odvesti do vašeg cilja. Imate svoj vlastiti put koji sami gradite. Ne trebaju vam luksuzna hrana i restorani, penthouse apartman ili letovi prve klase. Vi znate da je prava avantura zbog neočekivanog slučajnog susreta i spontane odluke, a vi se ne plašite slobodnog pada. Nećete pobeći od odgovornosti zato što cenite one koji su vam blizu i zato znate kako da nađete slobodu u svom srcu, rečima i mislima. Nećete se žaliti na loše vreme, jer upravo u trenucima kada kapi kiše dodiruju vašu kožu, osećate se najživlje. Vi ste žena koja se ne boji nepoznatog. Vi znate da se neistraženi regioni protežu daleko u telu i duši osobe dok se prostiru širom planete. 
 6 Mentor 
Vi ste žena koja ceni udobnost doma i zna kako je održavati. Vi ste pravi slušalac koji pomaže drugima da otkriju svoje misli. Imate veliko srce i tople zagrljaje. Uvek ćete pomoći nekom drugom, otvoriti vrata i odgovoriti na poziv, u bilo koje vreme. Bez nepotrebnih pitanja i prigovora, ali drugi ne bi trebali da vas uzimaju zdravo za gotovo. Instinktivno vidite kome i kako da pomognete i lako usmerite druge na pravi put, pomažući im da se vrate u punopravni život. U vašoj kući čajnik je uvijek vruć, a na stolu je i kolač, jer znate da je to važno. Dajete se bez rezerve i nikada ne tražite ništa zauzvrat. Ponekad vas to iscrpljuje. Zapamtite da i vama treba briga, zato nemojte se plašiti da volite sebe! Da biste se osjećali puno, morate slušati svoje srce i zadovoljiti svoje potrebe. Znate moć trke i možete je kontrolisati. Za vas je ljubav uvek na prvom mestu. 
 7 Mistik 
Vi ste žena koja se ne boji da se izgubi u svetu reči, ideja i mašte. U isto vreme, lako upravljate činjenicama i brojkama. Imate dobro srce i oštar um, i znate da vam je za razumevanje ovog ludog i lepog sveta potrebno oboje. Volite da čitate, više volite papirne knjige. Imate mnogo pitanja i stalno tražite odgovore na njih. I, naravno, pronaćim i shvatiti pravu mudrost. U potrazi za dubokim značenjem, žurite u suptilne svetove i ne plašite se da se tamo izgubite - vi ste vaš vodič! Vi ste žena koja sumnja u sebe. Često imate više povjerenja u ideje i mišljenja drugih ljudi nego u svoj unutrašnji glas. Pratite svoju intuiciju i ona vas neće izneveriti. Čini vam se da vaš pravi dom nije tu, i vi tražite ovo mesto svuda. Život za vas je putovanje, nemojte prestati, ali zapamtite - niste sami na ovaj način! Podelite svoj teret sa voljenom osobom. 
 8 Sanjar 
Vi ste holistička žena sa svojim ambicijama, vizijom i planom. Uvek znate kako da sve radite ispravno. Vi se ne plašite barijera, vi ste dobri u biznisu i finansijama. Kada uđete u sobu, svi preusmeravaju pažnju na vas. Vi to znate i doživljavate ga kao izvor energije za sebe. Vi ste privlačni i šarmantni, čak i ako vam se čini da to nije tako. Ljudi vide tvoju snagu, vjeruj joj! Ne plašite se da počnete ispočetka, ako vas zatekne neuspeh. Uvek imate rezervni plan koji će sigurno raditi. Za vas su važni dnevni rituali održavanja ravnoteže u svim sferama: briga o sebi, lični razvoj, mentalno stanje - sve to ne ostaje bez vaše pažnje. Vi znate da za postizanje uspeha morate biti u harmoniji sa sobom i pratiti sve aspekte života, zdravlja vašeg tela i duše. Prateći vaš san, otvarate nove mogućnosti i ostvarujete sve svoje ciljeve! 
 9 Mudra 
Vi ste mudra žena koja uvek prati svoja uverenja. Vi ste učenik i znate kako da naplatite drugim ljudima dobro raspoloženje. Lako komunicirate sa drugim ljudima i stičite nova poznanstva. Ne volite da se mučite, a takođe volite da budete u ovom trenutku i sada, i možete to učiniti odlično! Imate ozbiljan potencijal za uspeh u karijeri, stoga ne propustite priliku da to ostvarite. Vi ste saosećajni, velikodušni i duhovni i razvijajte ove osobine u sebi! Pomažete ljudima savetima i možete promeniti svet na najbolji način. Vaš filozofski pogled na život inspiriše druge i utiče na njih na najbolji mogući način. Da biste u potpunosti uživali u životu, morate raditi na koncentraciji, jer je vaš um tako znatiželjan da ga je lako nositi sa gotovo svim. Vi ste cela i lepa u svom živom interesovanju za svet - zapamtite ovo!

Ovan 21.03. – 20.04. 
Vladajuća planeta Ovna je Mars zbog koga su osobe rođene u tom znaku vrlo aktivne i više vole biti vođe nego slušati tuđe naredbe. Ovna ćete prepoznati po mladolikom izgledu, jer je njihov pristup životu u celini optimističan i mladalački. Pripadnici ovog znaka imaju izraženi hod, jer se uvek drže uspravno i odlučno koračaju, a posebno vole puno pričati i gestikulirati rukama. Ovnovi vode zdrav život, te su osobe koje ređe posećuju lekare, a posebno se trebaju paziti gripa i visoke temperature. Zbog uticaja Marsa Ovnovi su impulzivni i ćudljivi, te obožavaju brzinu, što ih čini najčešćim učesnicima u automobilskim nesrećama u odnosu na druge znakove. Imaju jako izražene organizacijske veštine i vrlo su odlučni, samouvereni i entuzijastični, no nažalost ne mogu se pohvaliti naročitim uspehom u vođenju poslovnih pregovora ili održavanju saradnje. U ljubavnoj vezi Ovnovima je najvažnije poverenje, te će raskinuti s partnerom koji ga stalno proverava, laže ili ako primeti da je partner ravnodušan. Ovnovi su na glasu kao znak koji je najviše seksualno isfrustriran – mogu celi dan razmišljati samo o tome. Znakovi s kojima je Ovan kompatibilan su Blizanac, Vodolija, Lav i Strelac. 
Bik 21.04. – 21.05. 
Vladajuća planeta Bika je Venera koja je planeta ljubavi i kreativnosti. Smatra se da su ljudi rođeni pod ovim znakom praktični, te su jedni od najpouzdanijih osoba. Bika ćete prepoznati po tome što je uvek miran i tih, no ne dajte da vas to zavara – Bikovi su iznutra živa vatra. U principu imaju malo problema s drugim ljudima, jer je u njihovoj prirodi da pomažu drugima i oni su osobe na koje se može računati. Veliki su ljubitelji životinja. Snažni Bikovi imaju po pravilu jak imunitet, no njihov način života može uzrokovati probleme sa šećerom ili holesterolom. Budući da su mirni po prirodi trebali bi se što više baviti sportom kako ne bi imali problema s cirkulacijom, težinom i bolovima u leđima ili nogama. Bikovi obično imaju poteškoća u zarađivanju novca, ali su jako odgovorni i imaju čvrstu radnu etiku što ih čini idealnim zaposlenicima. Obično su šefovi miljenici, a na radno mesto dolaze prvi da se u miru pripreme za radni dan. Ozbiljni su i pošteni, te se mogu držati za reč, no ne vole da im se govori da nisu u pravu i često su jako tvrdoglavi. Osoba rođena u ovom znaku je prema svojim najbližima pažljiva, ali nije u stanju da nekome potpuno veruje. Bikovi se boje da će biti prevareni i jako teško zaboravljaju kada ih neko blizak povredi. Znakovi s kojima je Bik kompatibilan su Rak, Devica, Ribe i Jarac. 
Blizanci 22.05. – 21.06. 
Vladajuća planeta Blizanaca je Merkur koji je poznat kao nestalan, prevrtljiv, neutralan i dvojan. Osobe rođene u ovom znaku ćete prepoznati po podočnjacima budući da oni ne znaju šta san znači i za njih je spavanje gubljenje vremena. Blizanci su vrlo intuitivna bića koja se ne boje promena, pravedmi su, analitični, pametni i zabavni. Njih vodi razum, a ne emocije. Iako se bave sportom Blizanci često posećuju doktore – najčešće psihologa i psihijatra koji su specijalizovani za lečenje fobija izazvanih vatrom, visinom ili zatvorenim prostorom. Blizanci posebno trebaju paziti i na svoja pluća budući da su skloni različitim plućnim bolestima i alergijama. Zbog želje za stalnim promenama, Blizanci jako često menjaju radno mesto. Pronalazak novog posla im ne pada teško budući da se može prilagoditi svim ljudima i situacijama te su sigurni u svoj talenat i svoje sposobnosti. Negativna strana tih promena je što ne završavaju posao do kraja i teško se mogu koncentrisati na jedan posao. Ljubavne partnere Blizanci osvajaju šarmom, elokventnošću i smislom za humor, što ne iznenađuje budući da su proglašeni najzabavnijim znakom. U vezama im je najveći problem što ne drže obećanja i stvaraju površne odnose te su najčešće vrlo sebični. Jako su nesigurni i osetljivi te se najčešće osećaju neshvaćeno. Znakovi s kojima su Blizanci kompatibilan su Lav, Ovan, Vodolija i Vaga. 
Rak 22.06. – 23.07. 
Vladajuća planeta Raka je Mesec koji je zaslužan za veliku osećajnost ovog znaka. Osoba rođena u ovom znaku savršeno može razumeti druge i može dati najbolje savete. Rak nikada neće nekoga namerno povrediti, a prvi utisak koji ćete steći o njemu je da je nežan i ljubazan. Situacije po kojima ćete prepoznati raka su: dramatiziranje oko sitnica, mobilni telefon koji je uvijek u ruci te su često okruženi decom.Zdravlje Rakova je kao i njihova ćud – osetljivo. Njegove emocije utiču na stalne promene raspoloženja i često se osobe rođene u ovom znaku mogu osećati neshvaćeno što dovodi do nervoze i stalnih problema s probavom. Kako bi se rešili nervoze Rakovi bi trebali što češće meditirati i piti lekovite čajeve koji imaju učinak smirenja. U poslu se vode svojom izvanrednom intuicijom i uređenim oprezom, a njihova najveća veština je strpljenje. Znaju iskoristiti trenutak i vole se koncentrisati na jednu stvar. Izbegavaju držati govore ili se izlagati u javnosti, jer se boje kritike i što će drugi misliti o njima, pa ih najčešće možemo videti kao negovatelje, učitelje i u uslužnim zanimanjima. Rakovi sanjaju o velikoj ljubavi, a u vezi su odani, emotivni, miroljubivi i stidljivi. Porodični život im je jako važan i drže do tradicije. Prilagođavaju se drugoj osobi, a ako dođe do prekida to im jako teško pada i njihov oporavak dugo traje. Znakovi sa kojima je Rak kompatibilan su Škorpion, Ribe, Bik i Devica. 
Lav 24.07. – 22.08. 
Vladajuća planeta Lava je Sunce koje predstavlja ambiciju, ponos, iskrenost i ljubaznost. Lavove krasi bujna kosa, lep ten i okruglo lice. Uživaju biti u centru pažnje, a poznati su i po svojoj aroganciji. Lavovi paze na svoje zdravlje, najčešće idu u teretanu i bave se sportom. Često je to zbog toga što žele izgledati lepo i atraktivno budući da vole pažnju, ali i zbog činjenice da su veliki gurmani i da pate za slatkim stvarima. Ipak posebnu pažnju moraju usmeriti na svoje srce, jer njihov užurbani i hedonistički način života može uzrokovati različite poteškoće. Budući da izrazito samouvereni, lavovi nemaju tremu pred ispit ili u situacijama kada moraju nastupiti pred većim brojem ljudi. Ove kreativne osobe jako su strastvene u vezi onoga što rade, pa nije iznenađujuće da su zaposleni na visokim i čelnim pozicijama. Velika mana im je što stalno očekuju neku pohvalu za njihov rad. Osobe rođene u ovom znaku su jako plemenite i obožavaju se družiti. Oni vole raditi lepe stvari za druge ljude, a zanimljivo je da to čine nesvesno. Odlični su domaćini svojim gostima i imaju veliki krug prijatelja i poznanika. Svog partnera uvek će ponosno pokazivati, a lavovi slove za najbolje ljubavnike. Nažalost oni su ujedno i znak koji najviše pati zbog seksualnih problema (razlog tome je njihova taština). Znakovi s kojima je Lav kompatibilan su Ovan, Blizanac, Strelac i Vaga. 
Devica 23.08. – 22.09. 
Vladajuća planeta Device je Merkur, a osobe rođene u ovom znaku imaju jako dobro razvijene komunikacijske sposobnosti. Device su poznate po tome da su jako kritične, kako prema sebi, tako i prema ljudima koji ih okružuju. Često su zabrinute i stvari shvataju previše ozbiljno. Obožavaju kada je sve dobro organizovano i vole čistiti. Device su zaokupljene zdravljem i prehranom, a zdravlje im je toliko važno da postaju opterećeni zdravim životom i daju naznake hipohondara. Zdravstveni problemi devica vezani su za njihov probavni sistem – obično su to problemi sa želucem.U poslu su Device dobro organizovane, veliki su perfekcionisti, praktične su i ne plaše se napornog rada. Znaju šta žele, a svoje obaveze izvršavaju konkretno i u zadanom vremenskom roku. Njihova najveća mana je što su netaktične, a ponekad i bezosećajne i hladne. Takođe na glasu su kao škrtice kada je novac u pitanju. Pre nego što se upuste u ljubavne odnose, Device prvo sve moraju dobro izanalizirati. No kada napokon pronađu osobu koja im odgovara, one postaju odane i pouzdane. Partnere osvajaju svojim smislom za humor, a od njega traže financijsku sigurnost. Strogi su roditelji i vole kontrolisati celu svoju porodicu. Devici najbolje odgovaraju Bik, Jarac, Škorpion i Rak. 
Vaga 23.09. – 22.10. 
Vladajuća planeta Vage je Venera zbog čega su vage osobe koje vole lepe stvari. Osobe rođene u ovom znaku su diplomate, izbegavaju sukobe i jako su nežni. Na glasu su kao jedan od najlepših znakova, a šarmom osvajaju sve u svojoj okolini. Imati Vagu za prijatelja je stvarno prednost: vole slušati druge i davati im dobre savete. Vage vole paziti na svoj izgled, no sklone su preterivanju kada je reč o njihovom telu. Njihovi zdravstveni problemi najčešće su vezani za bolesti kože, alergije ili uz poremećaje ishrane (anoreksija, bulimija,..)U poslovnom svetu Vage imaju tendenciju da budu timski igrači, vole pravdu i jednakost. Jako su taktične i pametne, a najviše od svega ne vole nepravdu. Međutim ove osobe znaju biti jako neiskrene i često lažu. Ako se krenete raspravljati o nečemu što je Vagi važno, budite sigurni da ona neće popustiti dok vas ne uveri u svoje mišljenje. Vage su partneri na koje ćete se najviše moći osloniti, jer su izuzetno pouzdane. Svom partneru su lojalne, privržene, a i sklone su romantičnim gestovima. Ljubav im je najvažnija komponenta u životu, jer bez ljubavi ne znaju funkcionisati. To je i jedan od razloga zašto vage često ulaze u loše veze s ljudima koji im ne odgovaraju. One se boje samoće, a sebe ostvaruju tek kada pronađu svoju bolju polovinu. Vaga se najbolje slaže s Blizancima, Vodolijom, Strelcem i Lavom. 
Škorpion 23.10. – 22.11. 
Vladajuće planete Škorpiona su Mars i Pluton koji predstavljaju obnovu i moć, a Škorpionima daju posebnu snagu i hrabrost za prevazilaženje životnih problema. Škorpioni su zaštitnički raspoloženi, lojalni, hrabri, ali i tajanstveni. Smatraju se najboljim ljubavnicima zbog šarma, magnetizma i strasti. S njima je uvijek vrlo zabavno, vole se šaliti i stalno imaju neke duhovite dosetke. Škorpiona ćete prepoznati po brojnim tetovažama koje krase njihovo telo, a najčešće su i snažnije mišićne građe. Brzo se oporavljaju od bolesti, ali su skloni upalama koje prati temperatura i jaka bol. Kod zdravstvenih problema okreću se alternativnim oblicima lečenja, a najviše problema imaju s venama i virusnim upalama. Škorpioni su izvrsni u poslovima koji zahtevaju reorganizaciju ili traženje nekih novih poslovnih rešenja. Izrazito su marljivi, uporni i dobro se snalaze u nepredvidivim situacijama. Imaju izraženu intuiciju i potrebu da budu bolji od drugih. Osobe rođene u ovom znaku najlakše se oporavljaju od padova i trauma, a problemi im ulivaju dodatnu snagu. No s njima treba oprezno, jer često imaju ispade bijesa. Njihova strastvenost najviše dolazi do izražaja u ljubavnom životu. U početku veze jako su sumnjičavi prema svom partneru – ljubomorni su i imaju potrebu sve proveravati. Prevaru neće oprostiti, ali ako i pređu preko nje, prebacivaće vam to do kraja života. Kada Škorpion nekome da svoje poverenje, on postaje najbolji partner i potrudi će se da svog partnera usreći. Inicirat će prekid kada u vezi dođe do izostanka seksualne privlačnosti, a od partnera će uvek tražiti da mu dokazuje da mu je on jedini i nezamenjiv. Škorpionu odgovaraju Rak, Ribe, Devica i Jarac. 
Strelac 23.11. – 21.12. 
Vladajuća planeta Strelca je Jupiter zbog čega su osobe rođene u ovom znaku preterano entuzijastične, znatiželjne i imaju odličan smisao za humor. Stelac voli svoju slobodu, avanturista je i ne voli suzdržanost ili čekanje. On je jaka ličnost, ali je i pomalo nezreo. Strelčevi nisu podmukli ili površni, a o drugima uvek imaju barem pristojno mišljenje. Strelac obožava sport, no njegov avanturistički duh neretko ga zna odvesti u prekomerno uživanje alkohola i hrane, što posebno šteti organima koji su im slaba tačka (žuč i jetra). Recept za dug i zdrav život mu je puno svakodnevne vežbe i izbegavanje teške hrane, gaziranih pića i cigareta. Optimistični Strelčevi su snalažljivi u postavljanju pitanja i vole tražiti dodatne informacije, a svaku ideju mogu realizirati. Ipak zbog njihove nestrpljive naravi strelčevi često prekidaju svoje sagovornike i odaju utisak nediscipline. U ljubavi,izbirljiv i pomalo naivan Strelac uvek traži idealnog partnera. Njegov partner nije samo njegov ljubavnik, već treba biti i prijatelj i oslonac. Kada pronađe svog savršenog para Strelac postaje brižan i romantičan i zna kako usrećiti svoju voljenu osobu. Voli svoju slobodu, a najveća mana mu je što je sklon prevarama. Znak koji obavezno treba izbegavati je Blizanac, jer brak između ova dva znaka najčešće završava na sudu, a najbolje se slaže s Lavom, Vodolijom, Ovnom i Vagom. 
Jarac 22.12. – 19.01. 
Vladajuća planeta Jarca je Saturn koji predstavlja „odgovorui“ planetu, a Jarac je iz tog razloga najodgovorniji znak koji ima urođen osećaj zrelosti i discipline. Pojedinci rođeni u ovom znaku smatraju se tvrdoglavima i nepopustljivima, a najviše su orijentisani na svoju porodicu. Odgovorni Jarac uvijek pazi na svoje zdravlje, a fizički izgled mu je jako bitan. Hrabar je u posjetima doktoru jer je svjestan da može stojećki sve izdržati kako bi prevladao neki zdravstveni problem. Najviše problema imaju s reumom i artritisom. S godinama postaju čvršći i otporniji, a kako bi si produžili život često meditiraju i rade na svom samopouzdanju. Jarac u poslu ima izvanrednu samokontrolu, jako je praktičan, ali i hladan prema drugima. Oni sami za sebe misle da su jako ozbiljni, stabilni, strpljivi, te sistematični. Svoje dužnosti i obaveze shvataju jako odgovorno. Ambiciozni su i tačno znaju šta žele. Obično su odlični poslovni ljudi, ali su jako kritični prema svojim kolegama koje gledaju s visine i ponašaju se prema njima kao šefovi. Nakon Raka, Jarac je najverniji znak, no teško veruje drugima. Iz tog razloga osobe rođene u ovom znaku će biti spremnije ući u neki površni odnos nego što će naći osobu za stabilnu vezu. Kada Jarac nađe pravog partnera, on postaje tradicionalan i jako puno truda ulaže u taj odnos i postaje idealan partner. Teško mu je otkriti svoje prave osećaje, jer je u strahu da će biti ismejan ili odbačen, a te osjećaje najčešće prikriva svojim dobrim smislom za humor. Jarac se najbolje slaže s Devicom, Bikom, Škorpionom i Ribama. 
Vodolija 20.01. – 20.02. 
Vodolijina vladajuća planeta je Uran, koji je zaslužan za plahu narav Vodolije, ali takođe izaziva agresivnost u ovom znaku. Vodolije mogu predosetiti neke stvari i jako su sposobne za dugoročno planiranje, a na glasu su kao najtolerantniji znak. Drugi ih smatraju neosetljivima i hladnima, jer nemaju dar za izražavanje emocija ili za kompromise. Osobe rođene u ovom znaku veliki su humanitarci i uvek su spremni pomoći drugima, a pitanja o čovečanstvu iskreno ih zanimaju. Vodolije su otporne na promene vremena i klime i lagano se mogu navići na neobične principe života i vremenske razlike. Zbog svoje naravi spreman je svašta isprobavati, pa čak i ako će imati neke zdravstvene posledice od toga. Skloni su nezdravom načinu života, malo spavaju i nepravilno se hrane, što dovodi do problema s cirkulacijom. U poslu su najtolerantnije osobe, poštuju tuđa mišljenja i iskreno se zanimaju za mišljenja drugih. Najbolje funkcionišu sami, individualno, a i sami su skeptični prema timskom radu, jer vole posao završiti na svoj način. Originalni su i jako im je bitno da uvek imaju najnoviju tehniku koja im može pomoći u njihovom poslu. Mana im je što su sanjari i vole praviti planove, ali ih nikada ne sprovedu do kraja. Vodolije su jako komplkovane u odnosima i vezama. Iako se na prvi pogled čine jako otvoreni i spremni da podele osećaje, oni su zapravo jako zatvorene osobe i njihovi partneri imaju osećaj da oni nose masku iza koje se skrivaju. Ono što drugim znakovima smeta kod Vodolija je to što oni zahtevaju toleranciju i slobodu. Ne žele da im partner ima ljubomorne ispade i žele imati bogat društveni život. Ipak oni samo čeznu za sigurnošću i osobe su kojima varanje neće pasti na pamet. Vodolija se najbolje slaže s Vagom, Blizancem, Strelcem i Ovnom. 
Ribe 21.02. – 20.03. 
Vladajuća planeta Ribe je Neptun koji se povezuje sa muzikom tako da rođeni u ovom znaku u vrlo ranom dobu u životu otkrivaju svoj talent ili ljubav prema muzici. Ovim znakom takođe vlada i Jupiter zbog čega su Ribe saosećajne, verne, mudre, ali i neodlučne te su najosjetljivije od svih znakova. Zbog svoje osećajnosti osobe rođene u znaku Ribe često su psihički nestabilne i pate od depresije i poremećaja vezanih za san i spavanje. Takođersu sklone alkoholu i drogama. Za njihovo zdravlje je bitno da povremeno plivaju, da se masiraju eteričnim i lekovitim uljima, da piju prirodne čajeve, te da meditiraju. Ribe imaju jako puno sreće na poslovnom polju, uspeh u karijeri često je izazvan spletom okolnosti, a ne radom i trudom. Ambiciozne su samo u vezi poslova koji im predstavljaju užitak, a ako rade nešto što ih ne zanima njihovi će rezultati biti slabi. Najbolje se snalaze u poslovima vezanim za muziku i slikarstvo zato što su maštovite i kreativne. Ribe su znak koji se najčešće zaljubi na prvi pogled. Ove osobe su romantičari, ne mogu živeti bez ljubavi, a od partnera očekuju da će im pružiti jako puno ljubavi i pažnje. Sklone su da svoje partnere popravljaju i neretko imaju osećaj da puno više daju u vezi nego što dobijaju zbog čega se onda osećaju nesretno. Ipak kada su s pravom osobom, Ribe su uvek tu za svog partnera i pružaju im bezuslovnu ljubav i podršku. Ribe se najbolje slažu sa Škorpijom, Rakom, Jarcem i Bikom. 
 

Powered by WebExpress