1713.jpg

Svet u Srbiji

Naša Vila, Prva Dama Srbije i Joga! 

Ambasada Indije je u Beogradu,16.juna, ispred Skupštine Srbije u saradnji sa Vladom Srbije obeležila Međunarodni dan joge. 
Tom događaju je prisustvovala i naša Prva Dama Tamara Vučić.

Prva Dama Srbije i Joga! 
Ambasada Indije je u Beogradu,16.juna, ispred Skupštine Srbije u saradnji sa Vladom Srbije obeležila Međunarodni dan joge.Tom događaju je prisustvovala i naša Prva Dama Tamara Vučić. 
Joga je veština , način lečenja koji postepeno menja nivo zdravlja i nivo energije ka boljem. Joga kombinuje sve aspekte ljudskog bića, ne samo fizički, nego i emotivni i mentalni. 
Ako čovek samo posmatra sebe kako diše, automatski prebacuje pažnju sa problema na jednu vrlo jednostavnu aktivnost koja se dešava 24 sata dnevno, stalno, neprekidno. Prebacuje fokus na jednu stvar, a to je kao anestezija za um. I to utiče na njega tako što ga opušta i umiruje. To povećava svesnost i čovek bolje funkcioniše, a to se odražava i na emocije i na fizički deo tela. 
Sporo i lagano disanje umiruje nervni sitem, daje mu signal da se opusti. 
Deluje i na telo tako što ga opušta, usporava se krvotok i opušta se srce. 
Osim na koncentraciju, vežbama joge utičemo na mišiće i zglobove tako što ih, naizmenično istežemo i jačamo, a to opet dovodi do njihovog optimalnog tonusa, zategnutosti kože, pravilne cirkulacije u telu i optimalnog zdravlja. 
Ovde nije reč o zategnutosti kakva se postiže u teretanama gde se samo nabija snaga, niti je samo istezanje, nego je balans oba. 


Fizičkim vežbama izbacuju se toksini iz tela.Joga vežbe imaju pozitivan uticaj na sve bitne funkcije organizma koje čine da se dobro osećamo. 
Uz redovno vežbanje podiže se nivo fizičke vitalnosti i mentalne stabilnosti. 
Ovom tehnikom se učvršćuju mišići, povećava pokretljivost zglobova, ispravlja držanje tela, podstiče rad unutrašnjih organa, jača imunitet, otklanja napetost, uspostavlja pravilno disanje. 
Naročito može koristiti osobama koje pate od artritisa, reumatizma i bolova u leđima. 
Vežbe disanja korisne su obolelima od astme.
Duboka koncentracija na ono što vaše telo radi za vreme vežbanja, donosi mentalnu smirenost. Joga je dragoceni predah od svakodnevnih aktivnosti.
Vremenom se povećava osećaj udobnosti u vlastitom telu , a paralelno sa tim povećava se samopouzdanje, kreativnost, osećaj sreće i volja za životom, bez obzira na starosno doba. 
Uz jogu se lakše zivi i sporije stari. 
Deca koja vežbaju jogu mogu ne samo da bolje regulišu svoje emocije, upravljaju stresom i da se smire, nego studije do sada pokazuju da mogu takođe da biraju kvalitetniju hranu i da se uključuju u više fizičke aktivnosti od dece koja ne vežbaju .

Powered by WebExpress